Eerste zon bezoek met korting?

Acnetherapie

  /    /  Acnetherapie

Acnetherapie

Acne vulgaris, kortweg acne genoemd, is de medische term voor jeugdpuistjes. Een normale huid wordt soepel gehouden en beschermd tegen uitdroging door talg. Dit is een soort van olie die wordt aangemaakt door de talgklieren in de huid en via de huidporiën wordt afgescheiden.

Acne ontstaat als deze poriën verstopt geraken en de talg zich ophoopt. Dit vormt mee-eters of comedonen. Vaak is er een besmetting met bacteriën.

De aandoening begint typisch in de puberteit onder invloed van hormonale veranderingen. Bij de ene blijft het beperkt tot enkele puistjes, bij de andere is de acne een uitgebreide huidaandoening die gepaard kan gaan met psychische problemen. Ook volwassenen kunnen er nog last van hebben.

Sommige vormen van acne ontstaan door uitwendige factoren. Meestal gaat het dan om contact met stoffen die de talgklier verstoppen, zoals sommige cosmetica. Ook mechanische factoren (druk en wrijving) kunnen een bestaande acne verergeren. Ten slotte kunnen bepaalde geneesmiddelen, zoals cortisone, aanleiding geven tot het ontstaan of verergeren van acne.

Behandeltraject voor acne
Acne blijft vaak een aandoening met een chronisch karakter. Het is één van de meest voorkomende huidaandoeningen. Zelfs de lichtere vormen van acne eisen vaak langdurige aandacht. Er is dan ook geen standaardbehandeling voor acne. De ernst van de aandoening, de klachten, het optreden van littekenvorming maar ook leeftijd en geslacht bepalen met welke behandeling we zullen starten. Wij hebben behandelopties voor zowel gelaats- als lichamelijk acne.