Gratis intake? Maak een afspraak.

Veelgestelde vragen laser epilatie

  /  Veelgestelde vragen laser epilatie

De 10 meest gestelde vragen over laser epilatie/ontharing

1. Hoe werkt het?

Wetenschappelijk gezegd werkt het volgens het principe van selectieve fotothermolyse. Alle dingen die we kunnen zien, hebben een bepaalde kleur, Ze hebben deze kleur omdat ze die kleur reflecteren. Andere kleuren licht worden niet gereflecteerd maar juist geabsorbeerd. Het absorberen van licht houdt in dat het licht wordt omgezet in warmte. Het haarzakje zal zo warm worden dat het verbrandt en er in dat haarzakje geen nieuwe haar kan groeien.

2. Hoe vaak moet dit gebeuren?

Omdat de ontwikkeling van de haarzakjes en de haren een steeds groeiend proces is, kunnen niet alle haarzakjes in één behandeling worden vernietigd. De kleine haarzakjes zijn nog te ongevoelig voor dit licht door het ontbreken van kleurstof. Hoewel uitzonderingen naar beide kanten bekend zijn, ligt het aantal behandelingen als regel tussen de 5 en 7.

3. Is het gevaarlijk?

Hoewel de laserbehandeling zelf ongevaarlijk is kunnen er geringe complicaties ontstaan. (zie volgende vraag) Voorafgaand aan de behandeling worden eerst een aantal testshots gezet om te kijken welke instelling het best op uw huid van toepassing is.

4. Wat zijn de risico’s?

Hoewel met de goede voorbereiding de kans op complicaties gering is, blijft er kans op een tijdelijke bijwerking aanwezig. Er bestaat een kleine kans er op de behandelde plaats blaasjes ontstaan. Deze zijn van zeer tijdelijke aard. Meestel zijn deze binnen 24 uur weg, een enkele keer kan het herstel meerdere dagen duren. In zeldzame gevallen kan ook een verkleuring van de huid worden waargenomen. Deze verkleuring zal spontaan herstellen, maar dit kan enige weken duren, Er zijn geen complicaties bekend die van blijvende aard zijn.

5. Is laser epilatie geschikt voor iedereen?

Nee. De kleur van de menselijke huid wordt verdeeld in 6 groepen, variërend van de melkwitte huid tot de zwarte huid. De donkerste huidtypen (6) bevatten een te grote hoeveelheid pigmentcellen. De jaarzakjes verbranden door de warmteontwikkeling in de pigmentcellen. Wanneer de huid zelf teveel pigmentcellen bevat, zal het laserlicht de pigmentcellen en de huid verbranden. Hierdoor kan huiddtype 6 of wanneer de huid door de zon (of hoogtezon) gebruind is, niet worden behandeld. Ook de kleur van de haren is belangrijk. Hoe donkerder de haren, des te beter het resultaat. Witte en blonde haren bevatten te weinig pigmentcellen, waardoor deze niet voor behandeling in aanmerking komen. (kan wel met elektrische epilatie. Informeer hiervoor aan de balie) Tijdens de behandeling zal de huid worden gekoeld. Op deze wijze wordt de warmte ontwikkeling aan de oppervlakte teniet gedaan, waardoor niet de pigmentcellen in de bovenste laag van de huid verbranden, maar wel de dieper gelegen pigmentcellen in de haarzakjes.

6. Wat mag ik wel/ niet voor en na de behandeling?

Het is noodzakelijk, enige weken voor en enige dagen na de behandeling overdadig zonlicht te mijden. Hieronder valt uiteraard ook het gebruik van de zonnebank. Twee dagen na de behandeling moet een zonnebrandcrème worden gebruikt met een zeer hoge beschermingsfactor (bij voorkeur een zgn. sunblock). Dit kan hierna langzaam worden afgebouwd.

7. Moet vooraf de huid worden geharst/geschoren worden?

Veelal zal worden gevraagd, het te behandelen oppervlak ongeveer een dag voor de behandeling te scheren, zodat op de dag van de behandeling kleine stoppeltjes zichtbaar zijn. Deze haartjes dienen niet alleen voor een juiste positionering, maar zullen ook tijdens de behandeling de warmte dieper de huid in geleiden, waardoor beter resultaat zal ontstaan. Harsen of epileren is NIET toegestaan gedurende de hele behandelperiode.

8. Is de behandeling altijd succesvol?

Ook wanneer uw huid en haren voor behandeling in aanmerking komen, wil dit nog niet zeggen dat 100% zekerheid kan worden geboden. Zoals vaker in de geneeskunde bestaan er altijd resistente gevallen. Ook de reacties lopen sterk uiteen. In de meeste gevallen zal een duidelijke vermindering van de haargroei al na één behandeling worden waargenomen. Andere zullen dit pas na een tweede of derde behandeling merken. In een aantal gevallen zal zelfs een schijnbare toename worden waargenomen. Iedere haar kent een eigen groei fasen, waarbij het haar in de laatste fase zal uitvallen. Bij een volgende behandeling zal het haarzakje helemaal worden verbrand en zal deze ook verdwijnen.

9. Wat kost het?

Dit is afhankelijk van de aantal zones die u wilt laten behandelen. Vraag onze medewerkers  over onze combinatiepakketten.

10. Wat is het verschil met IPL?

Zowel de laser als IPL zetten licht om in warmte. Alleen gebruikt de laser 1 golflengte en heeft daardoor een hoger vermogen om dieper gelegen haarwortels te bereiken. De flitslampen van IPL zenden een mix van vele soorten licht uit en op de diepere plaatsen bij de haarvaatjes komt IPL niet altijd bij. Simpelweg omdat de flitslicht van IPL niet heel gericht geplaatst kan worden. Daardoor is laserontharing duurzamer en effectiever.

Aangezien wij steeds de nieuwste ontwikkelingen op de voet volgen, kan het zijn dat de beschreven behandelmethode wordt aangepast.