Gratis intake? Maak een afspraak.

Huidtherapie

  /    /  Huidtherapie

Huidtherapie Haarlem

De huid is de spiegel van onze gezondheid en onszelf. Factoren, zoals stress, ongezonde voeding of UV-stralen kunnen zeer schadelijk zijn. U wilt toch ook dat uw huid stralend, fris en soepel blijft? Onze huidtherapeute gebruikt een uitgebreide assortiment verzorgingsproducten om het welzijn van uw huid te gegaranderen.

De serie producten is speciaal gemaakt voor de problematische huid (droog, rimpels, acne), is hypo-allergeen en bevat indien mogelijk geen kleur- en geurstoffen. De producten bevatten onder andere cremes, peelings, huidreinigers, lotions en sunblock.

Behandelingen huidtherapie

Acne behandeling

Acne bestaat in verschillende vormen en vraagt daarom om huidtherapie op maat naargelang het stadium en de graad waarin de acne zich bevindt. Bij een acne behandeling wordt de huid grondig gereinigd zodat de ontstekingen en/of comedonen sterk verminderen. De huidtherapeute kan eventueel een glycolzuur (chemische peeling) toepassen.

De glycolzuur (chemische peeling verbetert het aangezicht en de structuur van de huid; fijne lijntjes, grove poriën en oppervlakkige hyperpigmentatie (donkere verkleuring van de huid). Dit worden minder zichtbaar. De huid wordt egaler, elastischer, gladder en strakker. Peelings zijn ook zeer geschikt voor acne en oppervlakkige acne littekens/oneffenheden, in het gelaat.

De behandelingen zijn geschikt voor het gezicht, de rug en de bortskas.

Prijzen acne behandelingv.a. € 55,-

Coagulatie (Stolling)

Door hoogfrequente wisselstroom word een minuscuul naaldje warm. Met de naald stippen we de te behandelen huid aan en/of word de huid licht afgeschraapt (elektro-coagulatie).

Couperose / verwijde bloedvaatjes

Tijdens de behandeling van couperose wordt er met een klein naaldje oppervlakkig in de huid geprikt. Het naaldje wordt warm en daardoor lossen de eiwittten in het bloedvaatje op. Het bloed stolt en het vaatje verdwijnt. Door de warmte-ontwikkeling zal de huid wat rood worden. Dit blijft meestal de dag van de behandeling zichtbaar. Binnen enkele dagen na de behandeling kunnen er kleine korstjes zichtbaar worden, het lichaam voert deze korstjes met een aantal dagen vanzelf weer af. Soms kunnen meerdere behandelingen nodig zijn.

Fibromen en kleine verhevenheden(gerstekorrels)

In de hals of onder de oksels hebben veel mensen fibromen (steelwratjes). Deze kan de huidtherapeut behandelen met de naald. Door het heet worden van de naald wordt het fibroompje weggebrand. Dit kan ook weggesneden of weggeschraapt worden.

Prijzen coagulatiev.a. € 27,50

 

Als u een verwijsbrief van uw huisarts heeft, met de diagnose acne, dan kunt u de huidtherapie eventueel vergoed krijgen door uw zorgverzekeraar.

* Onze huidtherapeute(n) is(zijn) aangesloten bij de Nederlandse vereniging van Huidtherapeuten en de kwaliteitsregister.

Naast huidtherapie kunt u bij ons ook voor andere behandelingen terecht, zoals laser ontharen (Amsterdam, Rotterdam, Haarlem en Utrecht).