Onze behandelingen zijn voor mannen en vrouwen
Amsterdam-west

Vraag & Antwoord tanden bleken Amsterdam-west

Hoe werkt de behandeling voor het bleken van de tanden?

Allereerst bepaald onze specialist de huidige kleur van de tanden.

Vervolgens worden de tanden gereinigd met een voorbehandelingsvloeistof. Daarna gebruiken we een steriel verpakt bitje die we inspuiten met de bleekgel.

Het bitje wordt vervolgens ingebracht en er wordt een UV-lamp op de mond gericht. De UV-lamp is niet schadelijk, er moet wel een veiligheidsbril gedragen worden voor de ogen. De behandeling wordt 3 keer 10 min uitgevoerd onder de UV-lamp.

Is de behandeling veilig?

Ja, de behandeling is veilig. Dit komt doordat wij gebruik maken van een gel op basis van Sodium, er zit geen waterstofperoxide in. In tegenstelling tot een behandeling met waterstofperoxide wordt geen tandglazuur beschadigd of aangetast.

Is de behandeling pijnloos?

Ja, de tanden kunnen tijdens de behandeling een beetje gevoeliger zijn dan normaal, dit komt door de warmte van de lamp. Dit is niet bij iedereen het geval. Na de behandeling merk je er niks meer van.

Hoe wit worden de tanden?

Bij Lara's kunnen de tanden afhankelijk van het gebit 1 tot 9 tinten lichter worden. De resultaten hangen uiteraard af van de genetisch bepaalde kleur van de tanden en uw persoonlijke leefstijl. Ons doel is om voor u een zo optimaal mogelijke natuurlijke witte kleur te bereiken.

Hoe lang blijven de tanden wit?

Gemiddeld blijft de kleur van de behandeling 2 tot 4 maanden zichtbaar, uiteraard is dit afhankelijk van uw consumptiegedrag en onderhoud. Het onderhoud van het gebit en de drink- en eetgewoonten spelen een belangrijke rol voor de duur van het resultaat.

Factoren die een negatief resultaat hebben op de witheid van gebit zijn:

  • Eten met een hoge concentratie aan kleurstoffen
  • Koffie en thee
  • Koolzuurhoudende dranken
  • Rode wijn
  • Roken

Is deze behandeling voor iedereen geschikt?

Bijna iedereen die graag wittere tanden wilt hebben kan deze behandeling ondergaan.

Wat gebeurt er met vullingen, kronen of een brug?

Helaas kunnen wij dit niet mee kleuren. Daarom verwijzen wij u na onze behandeling door naar een tandarts of mondhygiënist om de kleur bij te laten werken.

Mag ik alles eten en drinken voor en na de behandeling?

Voor de behandeling:

Voor de behandeling mag u alles eten en drinken.

Na de behandeling:

Tot 3 uur na de behandeling adviseren wij niets te eten of drinken, ook géén water.

Dit heeft er mee te maken dat de werking van de behandeling verhindert kan worden.

Na de behandeling adviseren wij u tot 24 uur na de behandeling geen kleurstoffen te consumeren. Onze specialist neemt met u door welke producten u allemaal wel en niet mag eten en drinken gedurende de eerste 24 uur. Hetzelfde geldt voor het roken.

Wanneer kan ik weer terugkomen voor een vervolgbehandeling?

Wij adviseren u om de behandeling vanaf 1 maand na uw tandenbleek sessie weer te herhalen. Wij raden aan om 4 keer per jaar bij ons terug te komen voor een behandeling om een mooi resultaat te houden.

Kan ik thuis nog iets doen om de tanden wit te houden?

Bij Lara's bieden wij een ‘Instant Smile’ thuiskit aan. Deze thuiskit bevat 2 flacons, een reinigingsvloeistof en een blekende vloeistof. Zo kunt u thuis de tanden zo lang mogelijk wit houden.

Hoe gebruik ik de ‘Instant Smile’ thuiskit?

Belangrijk: bewaren op een koele, droge plaats.

Bescherm tegen de zon.

Stap 1:
Spray vloeistof 1 (blauwe vloeistof) ruim op uw tandenborstel, poets gedurende 1 minuut zonder gebruik van water. Daarna vloeistof uitspuwen

Stap 2:
Spray vloeistof 2 (doorzichtige vloeistof) ruim op uw tandenborstel, poets weer gedurende 1 minuut zonder water. Vervolgens weer uitspuwen.

Stap 3:
Vervolgens 15 minuten niets eten drinken of spoelen.

Advies: om de twee maanden, een week lang s’ochtends en s’avonds te gebruiken. Maximaal 3 weken in 6 maanden.

Bekijk onze acties en aanbiedingen of geef een cadeaubon weg

Acties en aanbiedingen Cadeaubon bestellen