Onze behandelingen zijn voor mannen en vrouwen
Clinic Lara's Amsterdam-oost

Behandelingen met elektrocoagulatie-techniek

Clinic Lara’s beschikt over Nova-Blend apparatuur, waarmee de volgende behandelingen mogelijk zijn:

  • Couperose (gesprongen rode adertjes)
  • Spider Naevus (spinvormige gesprongen adertjes)
  • Fibromen (steelwratjes)
  • Bloedblaasjes of bloedblaartjes
  • Dermatosis papulosa nigra
  • Elektrische epilatie

De techniek die wordt bewerkstelligd met het Nova- Blend apparaat bestaat uit elektrocoagulatie. Met deze techniek is het mogelijk om rood, paars, of blauw gekleurde oppervlakkige vaataandoeningen of vaatafwijkingen te verwijderen. Daarnaast kunnen ook fibromen, bloedblaasjes, dermatosa papulosa nigra en zelfs blonde of grijze haartjes worden verwijderd. De behandelingen worden uitsluitend door onze huidtherapeuten uitgevoerd.

Couperose

Couperose uit zich als kleine rode bloedvaatjes in het gezicht, met name op de neus, de wangen en de kin. Couperose ontstaat veelal door het verouderingsproces wat gepaard gaat met blootstelling aan UV-straling, te denken aan de
zon of straling van zonnebanken. Soms ontstaat couperose ten gevolge van Rosacea(huidaandoening in het gezicht).

Couperose is gemakkelijk en veilig te behandelen, waarbij gelijk resultaat te zien is. Om het optimale resultaat te bereiken zijn er rond de drie behandelingen voor nodig, afhankelijk van de ernst van de couperose.

Teleangiëctasieën (Telé’s)

Teleangiëctasieën, ook wel telé's genoemd, zijn rood tot paars verkleurde, enkel gelegen, (blijvend) verwijde vaatjes in het gelaat of ergens anders op het lichaam. Deze vaataandoening is goedaardig, maar kan wel zorgen voor verstoring van het uiterlijk.
In sommige gevallen geven teleangiëctasieën een

branderig gevoel. Diffuse verspreiding van veel roodgekleurde, oppervlakkig verwijde vaatjes in het gezicht wordt ook wel couperose genoemd.

Middels de elektrocoagulatie-techniek m.b.v. de 'Nova-Blend' kunnen teleangiëctasieën gemakkelijk en veilig worden verwijderd. Er zijn twee tot drie behandelingen nodigom het optimale resultaat te bereiken.

Spider Naevus (Spinnenkop)

Een spider Naevus is een goedaardige, meestal kleine bloedvatafwijking in de huid. Een Spider Naevi ontstaat door een plaatselijke verwijding van een bloedvaatje of meerdere kleine bloedvaatjes. Een spider naevus uit zich als een klein, rood, en meestal verheven plekje. Het lijkt op het 'lichaampje' van een spin, want er is vaak een centrum aanwezig waaruit kleine rode bloedvaatjes lopen. Het komt meestal voor in het gelaat, vaak onder het oog.

Met de 'Nova-Blend' kunnen Spider Naevus gemakkelijk verwijderd worden middels de bekende elektrocoagulatie-techniek. Doorgaans zijn er één tot twee behandelingen nodig om het plekje te verwijderen.

Fibromen (Steelwratjes)

Fibromen, ook wel steelwratjes genoemd, zijn kleine steelachtige wratjes die vaak voorkomen in het gelaat, de hals, de oksels, de romp en liezen. Dus vooral op plaatsen waar wrijving ontstaat. Het wordt ook wel eens gezien als 'wild vlees'. Fibromen zijn goedaardig en
iedereen zou steelwratjes kunnen krijgen.

Met de 'Nova-Blend' kunnen fibromen gemakkelijk verwijderd worden middels de bekende elektrocoagulatie-techniek. Doorgaans zijn er één tot twee behandelingen nodig.

Dermatosa papulosa nigra (DPN)

Dermatosis papulosa nigra zijn kleine, donkere, licht verheven huidafwijkingen in het gezicht. DPN komt vooral voor rondom de ogen, maar kunnen ook op andere plekken tot uiting komen. Vooral komt DPN voor bij mensen met een
donkere huid. Het is geen kwaadaardige huidafwijking,

maar het kan wel cosmetisch storend worden ervaren. Een veel gebruikte methode om DPN te verwijderen is elektrocoagulatie.

Bij Lara's Clinic kunnen dermatosa papulosa nigra binnen één tot twee behandelingen worden verwijderd met behulp van de bekende elektrocoagulatie-techniek.

Elektrische epilatie

Blonde of grijze haartjes kunnen worden verwijderd met behulp van elektrische epilatie met de 'Nova blend'.

Na de behandeling

Vermijd zo veel mogelijk overmatige UV-straling op het behandelde gebied. Gebruik dagelijks een sunblock met hoge beschermingsfactor. Dit ter voorkoming van onnodige (tijdelijke) pigmentverschuivingen.

Vergoeding

U kunt uw polis of zorgverzekeraar raadplegen om na te gaan of u recht heeft op een vergoeding.
De factuur van de behandeling dient contant of per pin betaald te worden in de praktijk. Vervolgens kunt u zelf de factuur indienen bij uw zorgverzekeraar.

Voor elektrocoagulatie heeft u geen verwijzing nodig van uw huisarts of medisch specialist, tenzij uw zorgverzekeraar daar om vraagt.

Tarief

Elektrocoagulatie 15 minuten
Elektrocoagulatie 30 minuten
Elektrocoagulatie 45 minuten
€38,-
€57,-
€76,-

Bekijk onze acties en aanbiedingen of geef een cadeaubon weg

Acties en aanbiedingen Cadeaubon bestellen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Amsterdam-oost en ontvang 1 keer per maand een leuke actie in je mailbox!